Rešitev za vse, ki bi radi gojili rastline, pa nimate lastnega vrta!

Kaj sploh je hidroponika?

Je vrtnarjenje, pri katerem se ne uporablja zemlja. Rastline ponavadi rastejo v posebnem substratu, hranijo pa se z vodo, v kateri se predhodno raztopi hranilne snovi. Seveda obstaja več različnih vrst oz. metod hidroponskega gojenja, saj je takšno gojenje rastlin primerno za uporabo v ogromnem ali majhnem obsegu. V grobem delimo hidpronske sisteme na tiste, v katerih se rastline gojijo brez substrata ( NFT, aeroponika) in tiste, ki uporabljajo substrat (glinene kroglice, kameno volno, perlit, kokos in šoto). Prav tako se loči odprt in zaprt sistem hidroponskega gojenja. V odprtem sistemu, se substratu nenehno dovaja sveža hranila, stara pa s pomočjo drenaže odtekajo. V zaprtih sistemih (recirkulacijskih) pa se hranila zberejo in znova vrnejo k rastlinam.

Hidroponika je hitro-rastoči trend pri nas in v svetu z razlogom. Hidroponska metoda zagotavlja nadzorovano pridelavo, kontinuirani donos, zaščito pred škodljivci, kar na koncu daje kakovosten in nutritivno bogat pridelek. S pomočjo hidproponike lahko na preprost način gojite zelišča, zelenjavo ali rože kar v prostorih svojega doma.

S pomočjo hidproponike lahko na preprost način gojite zelišča, zelenjavo ali rože kar v prostorih svojega doma - šotna tableta

S pomočjo hidproponike in šotnih tablet lahko na preprost način gojite zelišča, zelenjavo ali rože kar v prostorih svojega doma.

 

Tregren hidroponika

Ker je pomembno, da hranilna raztopina vsebuje vse elemente, v pravilnem razmerju, smo za vas izbrali preizkušen sistem šotnih tablet, finskega proizvajalca Tregren. Ekološke šotne tablete so preproste za uporabo. Ko jih vstavite v pametni kuhinjski vrtiček, je vaše delo praktično končano. Napredna tehnologija poskrbi za avtomatsko dovajanje vseh potrebnih hranill ter rastline tudi ustrezno zaliva.

Hidroponsko gojenje

Svoj zeleni vrtiček si lahko brez predhodnega znanja uredite doma. Ugotovili boste , da je hidproponika oz. hidroponsko gojenje zelo čisto in učinkovito. Estetski, nordijski design pa bo poskrbel tudi za pravo dekoracijo vašega pulta ali okenske police.

S pomočjo hidproponike lahko na preprost način gojite zelišča, zelenjavo ali rože kar v prostorih svojega doma - SmartGarden aplikacija

S pomočjo hidproponike lahko na preprost način gojite zelišča, zelenjavo ali rože kar v prostorih svojega doma.

Urbano vrtnarjenje poskrbi za dobro počutje, saj ne moremo zanikati dejstva, da rastline lagodno vplivajo na naše počutje. Največja prednost pa je, da hidroponika poskrbi, da lahko vse rastline, tako začimbe, rože, zelenjavo ali sladke jagode, vzgajate skozi vse leto. Poleg tega pa tudi natačno veste kako ste izdelek pridelali.

Več informacij o delovanju in uporabi kuhinjskih vrtičkov pa si lahko preberete tukaj.