Brezplačna dostava nad 70€

Eterično olje ČAJEVEC Florihana 5g *

7,20 €

Učinkovit je proti bakterijam in glivicam. Pomirja, razkužuje, deluje protivnetno in krepi imunski sistem. Krepi imunski sistem in nas v času prehladov in grip ščiti pred virusi!

Ekološko olje čajeve mirte je učinkovito antibakterijsko, protivirusno in protiglivično. Pripravki antiseptičnega eteričnega olja čajeve mirte blagodejno vplivajo na kožne spremembe kot so akne in izpuščaji, blažijo pike žuželk, uporabljate jih lahko pri težavah z dihali, za nego žuljev, bradavic in herpesov. Učinkovito spodbuja delovanje imunskega sistema, z uparjanjem v gorilniku lahko preprečite širjenje okužb po zraku. Čisto nerazredčeno čajevo olje uporabljamo za pike insektov, na pegah, izpuščajih herpesa in bradavicah. Če imate akne, enkrat do dvakrat dnevno namažite posamezne mozoljčke s kapljico eteričnega olja prepojeno vatirano palčko. Olje izrazitega vonja je odlično razkuževalno sredstvo pri pranju otroških bombažnih plenic (1 žlica na liter vode), krepi razum telo in duha. Dobro se meša z eteričnimi olji sivke, evkaliptov, limone in bora.

ZalogaNa zalogi
SKU
FLE055-g
Proizvajalec:

Eterično olje čajne mirte ima naslednje učinke:

  1. Močno antimikrobno delovanje: uničuje bakterije in viruse.
  2. Uporabljamo ga za blaženje kandide in cistitisa.
  3. Krepi imunski sistem (krepi našo odpornost, kadar smo izpostavljeni okužbam).
  4. Za blaženje aken, atletskega stopala, herpesa, pikov insektov, bradavic, ran.

Vir: Salvatore Battaglia: The Complete Guide to Aromatherapy

Ni primerno za zelo občutljivo kožo, uporabljati ga morate v majhnih količinah, v kopelih največ 4, v oljih za masažo pa samo 2% koncentracijo (4 kapljice na 10 ml oz. 1 žlico osnovnega olja).

Raba eteričnih olj*: Lahko uporabite zgolj eno samo eterično olje, ali pa pripravite mešanico olj (največ 3) ter jih dodate osnovnem masažnem olju (ali mešanici olj), kremam ali tonikom primernim vašemu tipu kože.

Nerazredčena olja uporabljamo le izjemoma!

Aromatične kopeli: V kad, tik pred kopeljo, kanite 5-10 kapljic eteričnih olj, ter vodo dobro premešajte. Olje lahko razredčite z 1 do 2 žličkama osnovnega masažnega olja in mešanico dodate v kopel. Olja za masažo: V 10 ml (2 žlički) osnovnega masažnega olja kanite 3-5 kapljic eteričnih olj. Za popolno telesno masažo potrebujete 15-25 ml (3-5 žličk) mešanice, odvisno od velikosti osebe in suhosti kože. Pripravki za obraz: Za obraz pripravite samo 1% mešanico, kar pomeni da morate 3 kapljice eteričnega olja razredčiti v 15 ml (3 žličke) masažnega olja, tonika ali kreme. Osvežitev prostora: Prostor lahko osvežite z uparjalniki (aromaterapijske svetilke ali gorilniki - kanite 8-10 kapljic eteričnih olj v do polovice z vodo napolnjeno zgornjo posodico) ali ročnimi pršilniki. Za ročni pršilnik ne smete uporabiti plastične posodice, stekleničko je potrebno pred vsakim pršenjem temeljito pretresti. Na vsakih 5ml (1 žlička) hladne vode kanimo 3 kapljice olj, za 1dl vode zadostuje 60 kapljic. Eteričnih olj se ne sme zaužiti, ne sme priti v stik z nežno kožo na ustnicah in v predelu okoli oči. Če kapljica olja po nesreči pride v stik z očmi, ga morate nemudoma sprati z majhno količino osnovnega olja ter nato popivnati z mehko krpo. Šele nato oko sperite z vodo ter če je potrebno poiščite zdravniško pomoč. Količina: 10 ml Sestavine: Organic Tea Tree Essential Oil (Malaleuca alternifolia) Produkt je primeren tudi za vegane. * količine veljajo za odrasle

 

Več informacij
ProizvajalecFlorihana
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Eterično olje ČAJEVEC Florihana 5g *
Vaša ocena