Eterično olje DAMAŠČANSKE VRTNICE 2g, Florihana

Rosa damascena

Šifra #: FLE077-2g

Kraljica eteričnih olj, damaščenska vrtnica, v sebi nosi brezčasnost in
poezijo cvetočega vrta. Eterično olje visokih vibracij in široke
uporabnosti razkriva ženstvenost, nežnost in čutnost.

Znamka: Florihana
Volumen: 2 g

Zaloga: Na zalogi

102,00 €
Ali

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Podrobnosti

V kozmetiki, parfumeriji in farmaciji se uporablja kot dišavna komponenta, v prehrambeni industriji ga vključujejo v sadne arome in v tobačni za izboljšanje okusa tobačnih izdelkov.

Zaradi izredno visoke cene eterično olje damaščanske vrtnice pogosto ponarejajo. Veliko izdelkov je povsem sintetičnih, eterično olje pa redčijo s feniletilnim alkoholom, dietilftalatom, citronellolom, geraniolom in drugimi sestavinami drugih eteričnih olj, najpogosteje eteričnega olja geranije.

Kratek opis: Damaščanka je izredno stara vrtnica, ki naj bi jo gojili v Sredozemlju že v predkrščanskem obdobju. Ime je dobila po Damasku, kjer so prvi pričeli iz nje pridobivati eterično olje. Tvori pokončne grme z višino od metra do slabih dveh metrov v višino, ima rožnate in izredno dišeče cvetove z 36 cvetnimi listi. Listi
so robustni in kosmati ter sivozelene barve. Zanimivo je, da so dišeči tudi listi. Za optimalno rast zahteva primerno zemljo in podnebje.

Eterično olje se pridobiva z vodno ali parno destilacijo svežih cvetnih popkov. Rastlina ga vsebuje od 0,02-0,03% kar pomeni, da za 1kg eteričnega olja potrebujemo 3 tone cvetov. Stranski produkt je hidrolat damaščanske vrtnice, ki ga imenujemo tudi rožna voda (rose otto). Na tržišču obstajata tudi CO2 ekstrakt in absolut, ki pa se v aromaterapiji ne uporabljata.

Nahajališče: Bolgarija, Turčija, Maroko, Francija

Lastnosti: Eterično olje damaščanske vrtnice je bledo rumene ali rumeno olivne barve z zelo bogatim, sladko cvetnim in rahlo začimbnim vonjem. Pri temperaturah nižjih od 21°C se v eteričnem olju prično tvoriti kristalčki stearoptena.

Terapevtsko učinkovanje: antidepresiv, antiseptik, spazmolitik, afrodiziak, astringent, baktericid, emenagog, hemostatik, laksativ, tonik (srce, jetra in uterus).

Eterično olje damaščanske vrtnice velja za kraljevo eterično olje in zaradi »ženskih« lastnosti močno deluje na čustvenem področju. Tonizira, očiščuje in povzdiguje druha in pomaga k boljši samopodobi. Deluje čustveno in celo kot afrodiziak. Prav tako je prečudovito olje za nego kože, še posebno dobro neguje suho, postarano in zrelo kožo.

Prinaša občutek sreče in zadovoljstva ter izboljšuje spomin. Vpliva tudi na ženske spolne hormone, krepi rodila, pomirja PMS, pospeši produkcijo vaginalnih izločkov in regulira menstrualni ciklus. Pospešuje proizvodnjo moških spolnih celic in pomaga preprečevati frigidnost. Pozitivno vpliva tudi na srčnožilni sistev v telesu in prebavila, še posebno dobro odpravlja bolezni prebavil, ki so povezane s čustvenim nemirom, vnetje mehurja, kašelj, zlatenico, alkoholnega mačka, slabost, astmo ipd.

Dodatne informacije

Znamka Florihana

Ključne besede artikla

Uporabite presledke med posameznimi tagi. Za večbesedne fraze uporabite enojne narekovaje (').

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Eterično olje DAMAŠČANSKE VRTNICE 2g, Florihana

Kako si ocenil ta artikel? *

Vrednost
Kvaliteta
Cena

Brezplačna dostava za nakupe nad 70 €

Hitra dostava v nekaj dneh

Preverjena kakovost surovin