Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja

Nakup v spletni trgovini Aromazen je popolnoma enostaven, celoten postopek je končan z nekaj kliki, izdelek pa vas v nekaj dneh že čaka pri vas doma.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Aromazen so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da kupcu kadarkoli zagotovi naslednje informacije:

 1. identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 2. kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
 3. bistvene značilnosti blaga,
 4. pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
 5. jasno in nedvoumno določene cene
 6. možni načini plačila,
 7. časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
 8. postopek pritožbe.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati takoj, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

S spletno trgovino Aromazen (v nadaljevanju »trgovina« ali »trgovina Aromazen«) upravlja podjetje Aromazen, Petra Sedej s.p. Ob registraciji v sistem trgovine Aromazen, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. AROMAZEN, Petra Sedej s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Opredelitev pojmov

 1. Spletna trgovina Aromazen je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.
 2. Uporabnik je oseba (fizična ali pravna), ki uporablja spletno trgovino Aromazen.
 3. Ponudnik storitve je Aromazen, Petra Sedej  s.p., Vranja pot 1, 1231 Ljubljana Črnuče.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje trgovine Aromazen, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Podatki o podjetju 

Ponudnik spletne trgovine Aromazen je:

 

Aromazen, Petra Sedej s.p.

Vranja pot 1

1231 Ljubljana Črnuče

Matična št.: 6827268

DŠ: SI40078469

 

Kontaktni naslovi

Za vse informacije se lahko obrnete na elektronski naslov petra@aromazen.si  Če nam elektronske pošte ne morete poslati, nas lahko pokličete na telefonsko številko 070 855 440.

Informacije o izdelkih in storitvah


Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine Aromazen ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR št.: SI56 6100 0001 0520 676 (Delavska hranilinica d.d.)

Prijava 


Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.  

Postopek nakupa


Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v roku 3-5 delovnih dni. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

Način plačila


Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 •  z gotovino ob prevzemu,
 • z nakazilom na račun upravitelja trgovine Aromazen po ponudbi/predračunu.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. 

Pravica o odstopu od nakupa/vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

 Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor želi, da se vrne plačilo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

 Olj, maceriranih olj, masel in hidrolatov  zaradi pakiranja in narave izdelkov, higienskih in zdravstvenih razlogov, kupec ne more vrniti oziroma zamenjati.

 

 

Dobavni rok


Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-5 delovnih dni v ostalih primerih pa do 30 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 30 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Dostava


Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Pošiljke pošiljamo s priporočeno pošto. V kolikor se odločite za način plačila Po povzetju, vam bo Pošta Slovenije zaračunala dodatne odstotke od vrednosti pošiljke, kar pomeni: 1,50 € za pošiljke v višini odkupnine do 27,50 € oz. 5,45% vrednosti odkupnine za pošiljko z odkupnino v vrednosti nad 27,50 € do 470 €. Provizija, ki si jo na ta način zaračuna Pošta Slovenije, ni vključena v strošek dostave in jo v celoti poravna kupec.

Stroški dostave znašajo 3,50 €.

Za nakupe v znesku 50 € in več je poštnina brezplačna! 

 

Veljavnost ponudbe


Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost


Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev trgovine Aromazen pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo. V primeru uveljavljanja garancije, nas kontaktirajte na e-naslov: petra@aromazen.si

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova petra@aromazen.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Reklamna elektronska sporočila (e-novice):

Reklamna sporočila boste prejemali, če boste po e-mailu ali ob naročilu izrazili željo ali pa se boste prek spletne trgovine prijavili na elektronsko obveščanje. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Če želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, se lahko odjavite na e-novici, ki ste jo prejeli od nas (reply) ali pa nam to sporočite na e-mail: petra@aromazen.si.

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.Veselimo se vaše obiska in sodelovanja!

Petra Sedej,

Ustanoviteljica, Aromazen

 

Brezplačna dostava za nakupe nad 50 €

Hitra dostava v nekaj dneh

Preverjena kakovost surovin