Ste se že kdaj znašli v dilemi katero cvetlico bi poklonili svoji simpatiji, punci, mami, ženi, sestri, prijateljici…? Bi radi podarili kaj dišečega pa tudi niste prepričani kateri vonj bi jim najbolj ustrezal?

Potem pa vam bomo danes nanizali nekaj predlogov izbranih cvetlic in vonjem, ki naj bi se podala točno določenim nebesnim znamenjem. Poskrbeti morate le, da ste prepričani o točnosti rojstnih podatkov :)

Pa začnimo:

OVEN (21.03. – 20.04.)

Všeč naj bi jim bilo cvetje svetlih barv ter senzualne note vonjav. Nedvomno primerni bi bili vonji cimeta, muškatnega oreščka in vanilije. Če boste podarili cvet, predlagamo geranijo.

BIK (21.04. . 20.05.)

Razveselile jih bodo vrtnice, ivanjščice, cvetovi maka... cvetlice, ki jih ni mogoče najsti na vsakem vrtu. Diši jim opojni vonj vanilije, vrtnica, pačuli in jasmin.

DVOJČKA (21.05. - 20.06.)

Ne boste zgrešili z lilijami, sivko, orhidejo in simbolično potoniko, ki cvetijo le en teden v juniju in prav zato veljajo za cvetlice dvojčič. Vonje izbirajo glede na razpoloženje; slajše vonje jagode in vanilje za romantične trenutke ter osvežilne vonje za vsak dan, npr. limonsko travo.

RAK (21.06. - 22.07.)

Jasmin, vrtnice, magnolije, vijolice so vonjave, ki pristajajo občutljivemu raku. Razveselili jih boste s šopkom kamelij, ravnodušne pa ne ostajajo niti pri cvetovih lotosa ter vodnih lilij.

LEV (23.07. - 22.08.)

Levinji "pripadajo" sončnice, všeč pa so jim tudi dalije, orhideje, lilije in hortenzije. Vonje kokosa, bergamotke, sandolovine uporabi, kadar želi izstopati v družbi, drugače pa obužuje preproste vonjave vrtnice in eterična olja.

DEVICA (23.08. - 22.09.)

Devici pripisujejo izbirčnost in vonje, ki so čisti in dajejo občutek svežine kot je npr. vonj grenivke, janeža, klementin... Očarali jih boste z azalejami, narcisami ter tudi s krizantemami.

TEHTNICA (23.09. - 22.10.)

Najbolj ji ustrezajo romantične note sandalovine in klementin. Kombinacija rožnatih in belih vrtnic zagotovo ne bo zgrešen nakup, rade pa imajo tudi hortenzije. Če pridete na kavo v njen dom, jo boste najbolj razveselili s šopkom tulipanov.

ŠKORPIJON (23.10. - 22.11.)

Klasični parfumi z intezivnim vonjem pristajo škorpijonkam. Mistika orientalskih vonjev z dodatkom pačulija, mošusa, mandljev ji pisana na kožo. Rdeča naj bi bila zaščitni znak škorpijonov, zato bo absolutno navdušena nad ogromnim šopkom rdečih vrtnic. V njenem domu boste skoraj zagotov opazili tudi kakšen kaktus. 

STRELEC (23.11. - 21.12.)

Cedra in sandolovina sta eksotični vonjavi, ki prepričata strelko, prav tako se ji lepo podajo tudi vonji vijolice in potonike. Poleti ne morete zgrešiti, če ji prinesete šopek poljskih cvetlic, v vsakem trenutku pa ji boste pričarali nasmeh na obraz z nageljčki.

KOZOROG (22.12. - 20.01.)

Za kozoroginjo bi skoraj lahko trdili, da bo njen parfum vseboval vitamin B, zeleni čaj ali pa ginseng, ker ima rada zdrave vonje. Velik šopek vrtnic bo tudi pri njih zadetek v polno, vendar naj bodo bele ali pa rožnate. Zelo pa jim odgovarjajo tudi vijolice.

VODNAR (21.01. - 18.02.)

Note pačulija. vanillija, sadalovine, sivke. Cvetne in sladke dišave so jim pisane na kožo. Popoln cvet za njih je orhideja. Ker ima rada vse kar je nenavadno in zanimivo, ji ustreza tudi kala in narcisa.

Izbrane rože za vodnarko

RIBI ( 19.02. - 20.03.)

Tradicionalne vonjave sandalovine in vijolice, ob posebnih priložnostih pa vonj cveta lososa in jantarja. Razveselile se bodo vodnih cvetlic kot sta lotos in lokvanj ter šopka poljskega cvetja.

 

Evo, pa smo prišli do konca. Ne glede na to ali verjamete v značilnosti astoloških znamenj ali čisto nič, se pa zagotovo strinjate, da sta nasmešek in ganjenost ob podarjenem cvetju ali vonju, neprecenljiva.

Izbirajte pozorno in srčno in zagotovo boste pustili dober vtis.