Utrujenost je stanje telesa, ki nam sporoča, da naše telo potrebuje počitek in spanec.

Najhitrejša pot do nje je premalo spanca, redko ukvarjanje s fizičnimi aktivnostmi ter seveda stres, ki se mu težko izognemo.

Seveda gre lahko tudi za znak kakšne bolezni ampak »normalno« utrujenost lahko dokaj hitro prepoznamo. Vzemimo si čas in pomislimo, kaj smo počeli v zadnjem času, kako smo se prehranjevali, s kakšnimi stvarmi smo obremenjeni, kako kvaliteten je naš spanec… in hitro lahko pridemo do odgovorov oz. glavnih vzrokov utrujenosti: Pomanjkanje spanja ali slab spanec, stres, premajhna ali prevelika fizična utrujenost, neustrezna prehrana, pomanjkanje vitaminov, premalo zaužite tekočine… V kolikor se spopadamo s takšno vrsto utrujenosti, potem nam je seveda jasno, da je na voljo kar nekaj korakov, ki jih lahko storimo in stanje se bo hitro izboljšalo.

Potrudimo se, da vnesemo v naše življenje nekaj osnovne discipline kot je, da poskrbimo za reden in kvaliteten zajtrk, ter seveda vse ostale obroke, pijmo dovolj vode, poskrbimo za dovolj gibanja, če se le da počnimo to na svežem zraku, počnimo stvari, ki nas sproščajo…

Vnesimo kakovostne navade v naše življenje

Kaj pa spomladanska utrujenost? To resnično obstaja ali je samo mit?

Brezvoljnost, slaba energija, izčrpanost in utrujenost… Veliko nas je takih, ki prehod obdobja med zimo in pomladjo, poistovetimo tudi s temi občutki.

Pojav spomladanske utrujenosti je resničen pojav, res pa je, da ga ljudje zaznavamo zelo različno.

Pomlad prinese ogromno sprememb. Če pomislimo na zimo, je običajno tako, da se več časa zadržujemo doma, se manj gibamo, lahko pridobimo tudi kakšen višek kilogramov, izgubimo telesno kondicijo. Pomladi pa se temperature dvignejo, zaradi česar se dejansko razširijo žile in poveča pretok v možgane, presnova postane hitrejša. Telo potrebuje več energije, več smo zunaj, dan je daljši… Precej logično, a ne?

 

Torej akcija :) ! Poskrbimo za dovolj rekreacije in dovolj počitka, pobrskajmo za kakšnimi dobrimi prehranskimi dopolnili, preverimo zadostnost vnosa vitaminov v naše telo in že bomo pravi zmagovalci.

 

Pri nas pa skozi celo leto skrbimo, da si pomagamo z dvigovanjem energije z naravnimi eteričnimi olji Florihana. Največkrat uberemo »najlažjo« pot in si nakapljamo nekaj kapljic v izparilnik ali pa difuzor.

Za »prvo« pomoč, smo vam pripravili paket Preženimo utrujenost. Vsebuje naslednja izbrana olja:

Paket preženimo utrujenost

Eterično olje sivka         

Odlična pri stresu – pomirja ali stimulira, odvisno od tega, kaj potrebujemo (če smo razburjeni in nemirni, nas pomiri, če smo v depresiji, dvigne naše razpoloženje).

Eterično olje poprova meta       

Poprova meta prežene strahove, pomaga premagati depresijo, utrujenost in slabšo koncentracijo, dviga miselno sposobnost, razvedri, osveži in pomaga vremensko občutljivim ljudem.

Eterično olje sladka pomaranča              

Kapljica sladke pomaranče je kot žarek sonca, ki razsvetli siv, temačen dan. Pomirja, osveži in izboljša razpoloženje.

 

S tem paketom si tako lahko pomagamo pri pomladanski utrujenosti, krepitvi imunskega sistema in v boju proti stresu.

Ne pozabimo pa tudi na ostala eterična olja, ki so znana po tem, da sproščajo, pomirjajo, zmanjšujejo stres…

Eterično olje atlaške cedre, bergamotka, muškatna kadulja, ilang ilang, limona, rožmarin, rimska kamilica.

Eterična olja za dvig energije

Prepričani smo, da boste našli svoj »eterični booster energije«, ki vam bo najbolje ustrezal.

Ne pozabite le zlatega pravila pri uporabi kakovostnih, naravnih eterični olj: Manj je več!